Methoden gevelreiniging

Wij kennen 4 methoden om uw gevel te reinigen.

Koud reinigen

Dit is een methode die wij vaak toepassen bij lichte vervuiling zoals mos of atmosferische vervuiling. Hierbij brengen wij een biologisch afbreekbaar middel op de gevel aan om het vuil los te weken. Vervolgens wordt het oppervlakte koud afgespoten met een vuilfrees.

Reinigen met stoom

Stoomreinigen wordt vooral gebruikt bij lichte vervuiling zoals mos of atmosferische vervuiling. Bij deze methode wordt water verwarmd tot temperaturen boven de 90 graden en vervolgens met een vuilfrees tegen de muur aan gespoten. Deze methode passen wij toe bij een aantal soorten gevelstenen.

Chemisch reinigen

Bij deze methode wordt er een chemisch middeltje op de gevel aangebracht dat is afgestemd op de ondergrond waardoor het vuil losweekt daarna wordt de gevel afgespoten met een vuilfrees. Deze manier is geschikt voor het verwijderen van vervuiling als verfresten of roet en bij een gevel met slechte voegen. met het juist gekozen product kan hier een breed scala aan ondergronden mee worden behandeld.

Stralen

Het stralen passen wij toe bij gevels met zware vervuiling. Bij deze methode wordt water met een mild straalmiddel gemengd en vervolgens op de gevel aangebracht.

Let wel op dat het reinigen van de gevel specialistisch werk is. Bij een verkeerd gekozen methode of procedure kan er  schade aan de gevel optreden. Laat een plan van aanpak altijd door een specialist opstellen!