Voordelen van het dak ontmossen

Het ontmossen van het dak heeft diverse voordelen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Langere levensduur van het dak: mos houdt vocht vast, wat kan leiden tot rot van het hout en corrosie bij metalen daken. Het verwijderen van mos helpt dus om de integriteit van het dak te behouden en de levensduur te verlengen;
  • Voorkomen van lekkages: mosgroei kan de dakbedekking beschadigen en de weg vrijmaken voor lekken. Door het mos te verwijderen, verkleint u het risico hierop;
  • Mooiere uitstraling: een dak zonder mos ziet er netter en beter onderhouden uit. Dit kan van belang zijn voor de algemene uitstraling van het gebouw. Het kans zelfs de waarde van uw woning of pand positief beïnvloeden;
  • Verstopte goten en afvoeren: mos kan zich verspreiden naar de goten en deze blokkeren, wat leidt tot overstromingen en schade. Door het dak schoon te houden, helpt u ook de afwateringssystemen efficiënt te laten werken.

Wanneer het dak ontmossen?

Er is geen vast tijdstip wanneer u het dak het beste kunt ontmossen. Over het algemeen is het verstandig om dit te laten doen, wanneer het niet te warm is, wanneer er geen sprake is van harde wind of regen en wanneer er geen sprake is van een vorstperiode. Ook speelt het soort dakbedekking een rol wanneer u het dak wilt laten ontmossen.

Hoe voorkomt u mos op dakpannen?

Er zijn diverse manieren om te voorkomen dat er mos ontstaat op uw dakpannen. U kunt ervoor kiezen om uw dak te laten coaten, wat zorgt voor een beschermende laag. Daarnaast is het belangrijk dat u regelmatig organisch materiaal van uw dak verwijderd. Dit materiaal kan vocht vasthouden en de groei van mos bevorderen.

Andere tips die kunnen helpen bij het voorkomen van mos op uw dakpannen:

  • Zorg dat bomen rondom het dak regelmatig worden gesnoeid. Bomen en overhangende takken kunnen schaduw op het dak werpen en vocht vasthouden, wat ideale omstandigheden voor mosgroei creëert. Zonlicht voorkomt de groei van mos op de dakpannen.

Zorg ervoor dat het dak goed is ontworpen om water efficiënt af te voeren. Verstopte of slecht ontworpen goten en afvoeren kunnen stilstaand water veroorzaken, wat mosgroei kan versnellen

Dak laten ontmossen door de experts van ROS&BERG

Bij ROS&BERG Vastgoed Onderhoud streven we naar vakmanschap, kwaliteit en tevredenheid van onze klanten. Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd, hierdoor weet u zeker dat u experts op bezoek krijgt. Het maakt niet uit of u uw leien dak wilt laten ontmossen of uw pannendak. Met beide hebben we ervaring.

Wij zijn dé specialist in de regio op het gebied van dakwerken en gevelwerken. Zo kunt u ons ook bereiken om uw gevel te ontmossen.

Wat is de prijs voor het ontmossen van het dak?

De prijs voor het laten ontmossen van uw dak door de professionals van ROS&BERG Vastgoed Onderhoud is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type dakbedekking en de bereikbaarheid van dak.

Om u een indicatie te geven van de kosten voor het ontmossen van het dak hebben we hieronder een tabel opgesteld:

 

Soort werkzaamhedenPrijsindicatie*Afhankelijk van
Dak ontmossen en reinigenTussen de 8 en 12 euro per m2Het type reiniging: warm water of koude reining, bereikbaarheid, lekgevoeligheid van het dak (softwash combi reiniging)
Dak impregnerenTussen de 4 en 12 euro per m2De dakbedekking/ondergrond, toepassing/doel van het impregneren en type impregneermiddel

 

*Deze prijzen zijn slechts ter indicatie. Wilt u de exacte kosten weten voor het dak laten ontmossen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met ROS&BERG Vastgoed Onderhoud

Heeft u nog vragen over onze diensten? U kunt ons telefonisch bereiken op 0492-700235 of via de e-mail op info@rosenberg-vastgoedonderhoud.nl. Wij staan voor u klaar!