Daarom uw dak schoon houden van vervuiling

De meest voorkomende vervuiling op daken zijn o.a. algengroei, mos en vervuiling door atmosferische invloeden.

Met name mos groei is erg schadelijk voor uw dak. De mos wortels groeien namelijk in de poriën van de dakpannen. Door uitzetting van deze wortels bij regen en vorst kunnen er scheurtjes of zelfs afbrokkeling ontstaan. Met als gevolg lekkages en vorstschade. Door uw dak door ons schoon te laten houden voorkomt ingrijpende renovaties en schimmelgroei.

 

Impregeneren van het dak

Impregneren betekent letterlijk: iets doordrenken met een vloeistof. Wanneer het specifiek bij daken of gevels gaat over ‘impregneren’, dan wordt eigenlijk ‘hydrofoberen’ bedoeld. Dat inhoud: ‘Het behandelen van gevels en daken om ze waterafstotend te maken zonder het vocht transport naar buiten te verhinderen’.

Wat heb je aan een gehydrofobeerd (geimpregneerd) dak?

Daken die snel opdrogen na een regenbui worden minder snel vuil. En als een gehydrofobeerd dak vuil wordt dan is het makkelijker schoon te krijgen. Mossen kunnen heel moeilijk groeien op een gehydrofobeerd dak. Na het reinigen kan een niet gehydrofobeerd dak vaak al na 1 jaar algen en zelfs mos groei vertonen. Door uw dak door Ons te laten hydrofoberen stelt u dit verschijnsel uit tot 4 a 5 jaar.