Bij ROS&BERG Vastgoed Onderhoud begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om uw schoorsteen in Brabant regelmatig te laten renoveren of onderhouden. Of u nu in Eindhoven, Helmond, Den Bosch, of een andere Brabantse stad woont, onze experts staan klaar om uw schoorsteen in topconditie te houden. We vertellen u alles wat u moet weten over een schoorsteen renovatie in Brabant.

Wilt u meteen een offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder:

Offerte aanvragen

Waarom is het belangrijk om de schoorsteen te laten renoveren

Een goed onderhouden schoorsteen is van belang voor de veiligheid en duurzaamheid van uw woning. Na verloop van tijd kunnen bepaalde weersomstandigheden en slijtage ervoor zorgen dat uw schoorsteen beschadigd raakt.

Dit zorgt weer voor gevaarlijke situaties en onopgemerkte problemen, zoals lekkages, die de structuur van uw huis kunnen aantasten. Het tijdig laten renoveren van uw schoorsteen verzekert u van een veilige en goed functionerende rookafvoer.

Wanneer is een renovatie van de schoorsteen nodig?

Het is belangrijk om alert te zijn op tekenen van schoorsteenveroudering. In veel gevallen is dit moeilijk te herkennen en is het verstandig om een expert hier naar te laten kijken.

Enkele indicatoren die aangeven dat uw schoorsteen renovatie nodig heeft, zijn onder andere:

 • Loszittend metselwerk: vorst, vocht en vuil kunnen het metselwerk van uw schoorsteen beschadigen, wat gevaarlijk kan zijn.
 • Scheuren in de voegen: weersinvloeden kunnen scheuren in de voegen veroorzaken, wat lekkages kan veroorzaken en tot grotere schade kan leiden.
 • Verborgen lekkages: lekkages als gevolg van beschadigde voegen of andere problemen kunnen zich binnenshuis voordoen en onopgemerkt blijven, wat aanzienlijke schade kan veroorzaken.

Voorkom kostbare reparaties door tijdig actie te ondernemen. Onze vakmensen kunnen uw schoorsteen grondig inspecteren en advies geven over de juiste renovatiestappen om de veiligheid en functionaliteit te herstellen.

Wat zijn de kosten van een schoorsteen renovatie in Brabant?”

De kosten van een schoorsteen renovatie in Brabant variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de renovatie, de huidige staat van de schoorsteen, het gebruikte materiaal, arbeidskosten en eventuele extra werkzaamheden zoals het installeren van een nieuwe voering of het herstellen van beschadigd metselwerk.

Belangrijke factoren die de kosten beïnvloeden zijn onder andere:

 • Arbeidskosten
 • Bereikbaarheid van de schoorsteen: de bereikbaarheid van de schoorsteen voor werkzaamheden kan extra kosten met zich meebrengen.
 • Soort renovatie: van eenvoudige voeg- en metselwerkreparaties tot volledige herbouw, de aard van de renovatie bepaalt de kosten.
 • Overige werkzaamheden: als er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het vervangen van een rookgasafvoer of het herstellen van beschadigd metselwerk, brengt dat ook extra kosten met zich mee.

Wilt u een nauwkeurige prijsopgave voor het renoveren van uw schoorsteen in Brabant? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij ROS&BERG Vastgoed Onderhoud!

Welke werkzaamheden worden verricht bij een schoorsteen renovatie?

Bij een schoorsteen renovatie in Brabant kunnen verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, afhankelijk van de staat van de schoorsteen. Na een grondige inspectie kunnen onze vakmensen bepalen welke werkzaamheden nodig zijn.

Enkele werkzaamheden die vaak voorkomen zijn:

 • Vernieuwen van het voegwerk
 • Herstellen van scheuren
 • Repareren van het metselwerk
 • Vervangen van de schoorsteenkap
 • Impregneren van de schoorsteen met een beschermende laag

Waar is ROS&BERG Vastgoed Onderhoud allemaal actief?

Wij zijn werkzaam in een groot deel van de provincie Noord-Brabant en het noorden van Limburg, zoals Weert en Venlo. Hieronder staat een lijst van alle locaties waar wij voorheen actief zijn geweest:

Ook uw schoorsteen laten renoveren in Brabant? Neem contact op met ROS&BERG!

Heeft u nog vragen of wilt u advies over schoorsteen renovatie in Brabant? U kunt ons telefonisch bereiken op 049-2700235 of via e-mail op info@rosenberg-vastgoedonderhoud.nl. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte, zodat we u snel kunnen assisteren bij uw schoorsteen renovatie in Brabant.