Advies en werkwijze

Vanwege de glanzende eigenschappen is er hier gekozen voor een latex systeem. Dat houd in dat de spouw een goede ventilatie stroom moet hebben om hier langere tijd van te kunnen genieten.  Boven het maai veld zaten er wel ventilatie punten ,maar aan de bovenkant van de gevel zat niks. Dat vertaalde zich op bepaalde plekken  in slecht voegwerk en wat scheuren in het metselwerk.

Waar nodig hebben wij stenen opnieuw ingemetseld en de voegen hersteld. We hebben op de juiste plekken extra ventilatie punten aangebracht en alle punten voorzien van beienbekjes. Alles is grondig met een vuilfrees gereinigd en goed afgeplakt. Door omgevingsfactoren hebben we hebben er hier voor gekozen om de latex niet met een airless spuit aan te brengen in verband met overlast door overspray.

Belangrijk aandachtspunt was hier dat de kindjes in corona tijd veel in de achtertuin waren en wij dus de logistiek van ons werk goed bleven communiceren met de familie (ivm steigerwerk en materialen). door de fijne samenwerking en communicatie hebben wij deze klus in 5 dagen kunnen opleveren. Wij zijn het bedrijf in de regio voor het uitvoeren van een gevelrenovatie in Brabant.