Advies en Werkwijze

Bomen zijn erg mooi, maar dit betekent wel dat het dak goed beschermd moet worden tegen de negatieve effecten hiervan op de dakbedekking.  En dan vooral als het een beton pannen dak gaat. Beton houd op zichzelf veel vocht vast ,maar in combinatie met de schaduw die de bomen geven en de vervuiling die hier vandaan komt kan het zijn dat het vervangen van het dak sneller voor de deur staat dan gepland. We hebben hier dus het dak gereinigd en afgestemd gehydrofobeerd.

Bij de kilgoot boven de voordeur hadden deze mensen altijd verstoppingen en een lekkage. Het probleem was hier dat de pannen te kort op de kilgoot lagen waardoor er bij wat bladeren in de goot er gelijk een verstopping was.  Dit is destijds een fout bij bouw geweest. De kilgoot had hier bij de bouw in de isolatie platen verzonken moeten worden om meer ruimte te creëren tussen goot en onderkant dakpan.

Om dit probleem op te lossen hebben we het rotte houtwerk vervangen en besloten om een halve pan te verwijderen aan de gevel en hier een waterdicht systeem te creëren doormiddel van fleximortel. Deze aanpassing is aan de buitenkant niet waarneembaar ,maar hier geen verstoppingen en wateroverlast meer!

Ten slotte hebben we alles netjes opgeleverd , de boeidelen ,ramen gewassen en de bestrating afgewassen. De dakreiniging en impregnatie van de pannen was een groot succes!

Bent u op zoek naar een deskundig bedrijf voor een dakreiniging in Limburg? Neem dan contact op met ROS&BERG Vastgoed Onderhoud.